Windows Jdk ve Android Studio yüklemek ve kurmak

Bu yazıda size Windows JDK ve Android Studio yüklemek ve kurma işlemini anlatacağım.

İlk olarak Windows JDK 'yı yükleme kurma  işlemi ile başlayalım;

Windows JDK 'yı kurmak için 

https://www.oracle.com/tr/java/technologies/javase-downloads.html adresine gidip Java SE 14 sürümünü jdk indir e basarak karşımıza gelen sayfada Windows x64 Yükleyici kısmına gelip jdk-14.02_windows-x64_bin.exe ye basıyoruz İnceledim ve kabul ettim Oracle Java SE için Oracle Teknoloji Ağı Lisans Anlaşmasını onaylayıp indiriyoruz. İndirdiğimiz dosyayı klasörde göstere basıp dosyanın üzerine iki kez tıklayıp dosyayı indiriyoruz. dosya indikten sonra bilgisayarınız da yerel disk C program files e basıp java klasöründe bin klasöründe java.exe veya java diye kayıtlı exe dosyası (uygulama dosyası) olacaktır. sağ tık özellikler e gidip dosyanın konumunu kopyalayıp denetim masası gelişmiş sistem ayarlarına basıp ortam değişkenlerine gidiyoruz. Karşımıza gelen sayfada Sistem Değişkenlerinde bulunan Path yazan yere iki kere tıklayıp boş olan yere iki kere tıklayıp kopyaladığımız dosyanın konumunu tıkladığımız yere yapıştırıp tamam diyoruz. Windows JDK 'yı kurma  işlemi  bitmiştir.

Android Studio Yüklemek ve Kurma İşlemi

Windows Android Studio'yu kurmak için  https://developer.android.com/studio  
Android studio yu indirin e tıklayıp indirme işlemini başlatalım. Karşımıza bi sözleşme çıkacaktır. sözleşmeyi okudum ve kabul ediyorum a basıp next diyoruz. karşımıza welcome to android studio setup sayfası çıkacaktır. Next diyip devem ediyoruz.VE kariımıza hangi uygulamaların yükleneceği sayfada bğtğn hepsinin seçili olduğuna dikkat ederek next e basıp devem edeceğiz.karşınıza lisans sözleşmesi çıkarsa I agree e basıp devem edinçsonra android studio nun nereye kayıt edileceği çıkacaktır.nereye kayıt etmek isterseniz orayı seçip next diyoruz.Android Studio'nun "Başlat" çubuğunda kısayol olarak gözükmesini istemiyorsak "Do not create shortcuts" seçeneğini işaretliyoruz ve "Install" düğmesine basıyoruz.
ve indirmeye başlıyoruz.

SDK YÜKLEME İŞLEMİ

Az önceki yazımızda android studio yu kurmuştuk.Şimdi ise sdk işlemini kurup android studio yu kurma işlemini tamamlayalım. karşımızda android studio wizard sayfası çıkıyor next diyip devam edelim.kariınızda standart ve custom yazan bir sayfa çıkacaktır.standart demek android studio nun kenddi ayarını kendisi yapıyor.custom ise android studio ile ayarları siz yapıyorsunuz anlamına geliyor.ben size ikisini de anlatacağım.

Standart ;

Standart kurulumda android studio bütün ayarları kendisi yüklediği için herhangi birşey yapmanıza gerek yok standart seçili iken next diyoruz. Karşımıza ihtiyaç duyulan araçların listesi çıkacaktır. "Finish" düğmesine bastığınızda ilgili araçların kurulumu için yeni bir pencereyle karşılaşacaksınız. SDK kurulumu tamamlandıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaştıysanız yüklemeniz tamamlanmış demektir.
fınısh e basarak kurma işlemini bitirebilirsiniz.


CUSTOM kURULUMU ;

Custom kurulumu yapmak için custom seçeneğini işaretleyip next e basıyoruz. Sonrasında karşımıza SDK bileşenlerinin seçildiği ekran gelmektedir. Burada, yaptığımız uygulamayı test etmemizi sağlayan Android Virtual Device ve Performans için Intel HAXM isimli bir yazılım için kurulum seçenekleri bulunmaktadır. HAXM, Android Virtual Device (AVD)’ın yavaşlığını gidermek ve olabildiğince hızlandırmak için kullanılan bir yazılımdır. Bu ekrandaki tüm seçenekleri işaretliyoruz ve Next butonuna basarak bir sonraki ekrana geçiyoruz.Emulator ayarları sayfasında ise emulator ve HAXM uygulaması için bilgisayarınızdan ayırmak istediğiniz maksimum RAM bellek boyutunu girmeniz isteniyor. ben 2gb ayırıp devam ettim. Çünkü benim fazla kaynağım vardı. Eğer sizinde çok fazla kaynağınız varsa buradaki bellek miktarını artırıp emulator performansını artırabilirsiniz. karşınıza gelen ekranda ise buraya kadar yaptığınız tüm ayarlar karşınıza çıkacatır. Finish butonuna basarak gerekli dosyaların indirilmesi ve kurulması aşamasına geçilecektir.

fınısh diyip işlemi bitiriyoruz. Android studio kullanmaya hazır.


Lütfen sözleşme kabul kutusunu kontrol edin

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rufus İle USB Flash Bellek Sürücüsü Oluşturma

XAMPP NEDİR? XAMPP KURULUMU NASIL YAPILIR?